Няма да се откажем от инициативата да постигнем по-добри цени за

...
Няма да се откажем от инициативата да постигнем по-добри цени за
Коментари Харесай

КЗК спира инициативата „Достъпно за вас”. Богданов: Няма да се откажем да постигнем по-добри цени

Няма да се откажем от самодейността да реализираме по-добри цени за потребителите. Това съобщи в ефира на икономическият министър Богдан Богданов, откакто нощес стана ясно, че КЗК стопира самодейността на икономическото министерство „ Достъпно за вас ” за по-ниските цени на хранителни артикули от първа нужда.

Комисията за отбрана на конкуренцията посочва, че „ стартираната самодейност е обвързвана с координирано и по едно и също време занижаване на цените на няколко групи хранителни артикули, с което се нарушава правилото на свободната стопанска самодейност ”. Според комисията допустима мярка за справяне с растежа на цените би била „ даване на самостоятелни пакети хранителни артикули и обезпечаване на „ Топъл обяд ”.

„ Нашата самодейност е да реализираме трайно ниски цени на 50 продукта от първа нужда. Самата акция е доброволна. Второ – акцията не задължава една или друга верига да съблюдава избрани тавани на цени. Ние създадохме основа за конкуренция сред другите участници в самодейността и то за тези 50 продукта от първа нужда. Подготвихме в началото юридическо мнение, не виждахме нужда да съгласуваме процедурата с Комисия за защита на конкуренцията. В последна сметка даже част от веригите показаха опасения за включването им в акции ”, сподели министър Богданов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР